Condiții pentru închirierea unui autoturism TRD Rent a Car

TRD Rent a Car - companie de închirieri auto vă oferă spre închiriere o gamă variată de autoturisme .

După rezervarea autoturismului, veți fi contactat la alegere telefonic/e-mail sau Whatsapp de către un reprezentatnt TRD Rent a Car pentru confirmarea disponibiltății autoturismului ales de către dumneavoastră.

După ce ați trimis cererea de rezervare, echipa noastră va verifica disponibilitatea mașinii și a locației la datele și orele specificate. Vă rugăm să rețineți că transmiterea cererii de rezervare nu constituie o confirmare definitivă a închirierii.

CONDIȚII GENERALE DE ÎNCHIRIERE

Taxa pentru închirierea unui autoturism, sau garanția de închiriere se achita în avans, fie la confirmarea rezervării fie la preluarea autoturismului de către dvs. Perioada minima de închiriere este de o (1 zi).

În perioadele extrem de aglomerate, când cererea pentru închirierea auto este ridicată, la TRD Rent a Car există uneori o taxa suplimentară pentru închiriere. Aceasta are scopul de a reflecta costurile și solicitările sporite din acele perioade.

Obligația de returnare a mașinii în aceleași condiții

Un aspect important al închirierii unei mașini este obligația clientului de a returna mașina în aceleași condiții în care a fost preluată. Aceasta implică respectarea unor standarde și condiții specifice. Iată mai multe informații despre obligația de returnare a mașinii:

Stare și curățenie: Clientul este responsabil să returneze mașina într-o stare curată și bine întreținută. Aceasta înseamnă că mașina trebuie să fie spălată și curățată în interior și în exterior. De asemenea, ar trebui să fie lipsită de murdărie excesivă, pete sau deteriorări semnificative. Este important ca clientul să acorde atenție detalilor și să verifice dacă există obiecte personale rămase în mașină înainte de a o returna.

Combustibil: Mașina trebuie returnată cu nivelul de combustibil la fel ca în momentul preluării sau conform acordului încheiat cu compania de închirieri auto. De obicei, clientul este responsabil pentru a asigura că nivelul de combustibil este adecvat, altfel ar putea fi percepută o taxă suplimentară pentru alimentarea lipsă.

Documente și accesorii: Clientul trebuie să returneze mașina însoțită de toate documentele și accesorii furnizate la preluare. Acest lucru include cheile mașinii, documentele de închiriere și orice alt echipament sau accesoriile oferite de companie.

Termen și loc de returnare: Autoturismul trebuie returnat în termenul stabilit în contractul de închiriere și la locația specificată. Este important ca clientul să respecte termenul de returnare pentru a evita penalități sau taxe suplimentare.

Inspecție la returnare: La returnarea autoturismului, acesta va fi inspectat de către personalul companiei de închirieri auto pentru a verifica starea, nivelul de combustibil și orice daune sau defecțiuni. Orice deteriorare semnificativă constatată în timpul inspecției poate duce la aplicarea unor taxe pentru reparații sau înlocuire.

Contact: În cazul în care clientul are întrebări sau neclarități cu privire la obligația de returnare autoturismului în condiții adecvate, este recomandat să contacteze compania de închirieri auto pentru asistență și clarificări suplimentare.

GARANTIA SI ASIGURAREA

Garanția reprezintă o sumă de bani blocată pe cardul de credit al clientului pe perioada închirierii și are rolul de a acoperi eventuale daune, pierderi sau alte costuri asociate închirierii. Suma garanției poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi tipul și modelul mașinii, durata închirierii.

În general, suma garanției poate varia între 250 și 1800 EUR sau poate fi exprimată într-o altă monedă (RON…). Este important să citiți termenii și condițiile contractuale înainte de închiriere pentru a cunoaște suma exactă a garanției și modalitatea de blocare a acesteia.

Este de remarcat că suma garanției este blocată pe cardul de credit și nu este retrasă în mod efectiv de pe contul clientului, cu excepția situațiilor în care apar daune sau alte costuri asociate închirierii. După restituirea mașinii în condiții adecvate, suma garanției este deblocată și returnată clientului.

In cazul in care autoturismul este returnat cu daune sau lipsa accesorii, garantia de inchiriere va fi retinuta partial sau integral.

CLIENTUL SE OBLIGA

Să respecte toate regulile de circulatie atat pe teritoriul Romaniei cat si pe teritoriul tarilor pe care le va traversa cu autoturismul inchiriat. Să nu fumeze in interiorul autoturismului. In cazul in care se va detecta miros / fum de tigara la preluare se va percepe o taxa suplimentara cuprinsa intre 50 si 200 eur (in functie de valoarea autoturismului inchiriat). Să nu foloseasca masina in scopuri cum ar fi: transport pasageri sau marfa, tractare alte autoturisme, intreceri sau raliuri, subinchirere Să respecte numarul de pasageri inscrisi in actele masinii Să nu conduca autovehiculul decat pe drumurile publice (nationale si judetene) fiindu-i interzisa cu desavarsire deplasarea pe drumuri forestiere sau care nu apar pe harta oficiala, in caz contrar va suporta integral daunele produse autoturismului închiriat Să nu conduca masina sub influenta bauturilor alcoolice, a drogurilor sau a altor substante care scad capacitatea de a conduce Clientul nu poate sub nici o forma sa vanda, inchirieze sau sa garanteze cu autoturismul. ii este interzis sa foloseasca autoturismul în scopuri ilicite, ilegale, cum ar fi contrabanda, transportul ilegal de articole sau bunuri, furtul, etc. Să nu execute lucrări asupra autovehiculelor închiriate fără acordul în prealabil de la TRD Rent a Car Cluj Să anunte agentia in cazul in care autoturismul are probleme, acestea trebuie rezolvate numai de service-ul autorizat În cazul în care autoturismul inchiriat este pus sub sechestru sau distrus/deteriorat de catre autoritati sau client, in urma folosirii lui pentru obtinerea unor foloase necuvenite din transportul unor obiecte sau substante interzise, clientul se afla raspunzator de întreaga contravaloare a autovehiculului. Să nu lase masina nesupravegheata cu cheile in contact, geamuri si usi deschise.

TRD Rent A Car - firma inchirieri autoturisme solicită ca vârsta minimă a persoanei care va conduce autoturismul este de 21 ani, iar vechimea permisului de conducere să fie de minim 1 an.

Autoturismul poate fi condus doar de persoana/persoanele înscrise in contract. Persoana care dorește să închirieze și să conducă un 🚗 autoturism trebuie să prezinte actul de identitate și permisul de conducere pentru persoanele cu domiciliul in Romania, pașaport și permis de conducere pentru persoanele cu domiciliul in străinatate.

Costul tuturor amenzilor stabilite in cazul autoturismului pentru incalcarea normelor privind parcarea, traficul sau a altor prevederi legale sunt suportate exclusive de catre client.

ACCIDENT / FURT

In caz de accident sau furt clientul are obligația:

Să informeze societatea de inchiriere

Să nu paraseasca locul accidentului

Să prezinte agenției de închiriere constatarea amiabilă sau declarație emisă de Polțtia Rutiera/Locală care să ateste condițiile producerii accidentului și părțile implicate.